Kan man forstå et andet menneskes sorg?

Med disse ord indledte præsten sin prædiken til gårsdagens Allehelgen gudstjeneste. En meget smuk og spot on prædiken om det at være i sorg, og hvordan omverdenen tackler det, og i mange tilfælde slet IKKE tackler det. For vi kan jo netop ikke forstå et andet menneskes sorg – med mindre vi selv har stået lige midt i sorgen og smerten.

I dag er det Alle Sjæles dag, som er den romerskkatolske mindedag/lystændingsdag.

To meget smukke og vigtige traditioner når vi mister en af vores kære. Uanset hvilken trosretning vi er til.

Og selvom vi ikke er troende i kirkelig forstand, så er det alligevel en dag/aften, hvor vi kan tænde et lys og mindes alt det vi fik sammen. En måde at bearbejde sorgen og savnet på. Tænd et lys og tænk på alt det fantastiske, vidunderlige og smukke som I nåede at modtage og give hinanden. Slip alt det du savner, og husk på ALT det du fik. Uagtet hvor langt tid I havde sammen, om det var alt for kort tid eller et langt liv, så vil der være mange smukke minder.

I går spillede jeg i 3 forskellige kirker til Allehelgen, en intens, smuk, rørende og hjertevarm dag og aften. 3 meget forskellige kirker, mindetaler og musikalske indslag, men alle rørte ved mit og deltagernes hjerte. Det er en dag og aften jeg altid glæder mig til, fordi den er så smuk med masser af stearinlys og en helt særlig dyb stemning. På Allehelgen bliver der, når jeg er med, spillet en lille intuitiv fløjteheling, enten efter navneoplæsningen eller under lystændingen, hvor musikken svøber sig om de sørgende, giver en forløsning og forhåbentligt gør det en smule lettere at være med sorgen.

Så tænker jeg med taknemmelighed på ALT det sorgen gav MIG. En helt anden, dybere og helende måde at spille på min fløjte, så jeg kan hjælpe andre mennesker i sorg. Med fløjtens smukke toner hjælper jeg dig med at åbne dit hjerte igen og få kontakt med sjælen, livsglæden og dit inderste lys – kærlighedens lys.

 

Bærer du på en sorg, ny som gammel, du ønsker forløsning og healing af? Så er mit minikursus “Har du mistet et kært menneske” noget for dig. Du kan læse meget mere her: https://www.lumant.dk/kurser/har-du-mistet-et-kaert-menneske?referral_campaign=instructor&referral_source=link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *