“Det er så vigtigt, det du gør”

En smuk og forløsende aften med afskedsritual og lystænding

“Det er så vigtigt, det du gør” sagde en af deltagerne i onsdags til aftenen med Afsked og Afdødekontakt. “Der er mange, som har brug for hjælp til at få sagt smukt farvel, det er ikke altid sygehuspersonalet er så gode til at give os den hjælp, vi har brug for.”

Jeg kender det alt for godt helt indefra – fra mig selv. Når man står i sit livs krise, og skal tage afsked med sin elskede, så er ALT sat på “stand by”. Jeg ville ønske, der var en, der havde spurgt mig, den gang for snart 17 år siden, om jeg ville sidde med min datter i armene, mens de slukkede for respiratoren. Den tanke end ikke strejfede mig, fordi hun jo lå med en masser slanger i sin lille krop. Jeg var i chok! Så det med at få taget afsked med hende, blev hverken smukt eller nærværende, og det tog mig mange år at komme over, og kun fordi jeg fik hjælp af en klog kvinde.

Tilbage til den smukke aften i Århus, hvor jeg gerne vil sige stor TAK til deltagerne for at åbne deres hjerte for fløjtens heling og hinandens tanker. Det er altid sårbart at dele sin sorg med andre, men også helende. Som en kvinde sagde: “jeg har svært ved at sætte ord på, hvad jeg mærkede og så under fløjtehelingen, men det hjælper alligevel at forsøge. Det bliver ligesom mere klart for mig selv.”

Efter vi havde tændt et lys for den, vi havde mistet, skabte jeg en kontakt til afdøde med fløjtens smukke og helende toner, og bagefter var det fuldstændigt frivilligt, om man havde lyst til at dele de “billeder” som kom frem under musikken. Men alle gjorde det, og det var de smukkeste historier, der blev fortalt. Af hele mit hjerte TAK for jeres åbenhed.

Billedet er taget af en journaliststuderende, som deltog for at skrive en opgave om denne aften.

Nu glæder jeg mig til næste aften med Afsked og Afdødekontakt, som bliver i oktober. Datoen er ikke helt på plads endnu, men alle er velkomne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *