Forskning og musik – vidste du det her?

I den forgangne uge har jeg, i forbindelse med et projekt, undersøgt hvilken forskning, der findes omkring musikkens effekt på bl.a. mennesker med diverse sygdomme. Selv om jeg vidste det meste i forvejen, var det alligevel meget interessant at læse, også fordi jeg stadig fornemmer og møder rigtig mange menneskers skepsis til musik som andet end undeholdning.

Hvad er det egentlig, det kan, det der musik? Hvad skal jeg lige bruge det til? Tanker og spørgsmål jeg ofte bliver mødt med.

Heldigvis har læger og sygeplejersker fået øjnene op for magien og musikkens helende kraft, og der bliver efterhånden spillet en hel del rundt på landets hospitaler, på hospice og på plejecentre.

Men hvad kan musikken så hjælpe med? Forskning viser at musik kan:

 • Sænke stressniveauet.
 • Dæmpe angst
 • Reducere smerter
 • Hjælpe ved søvnproblemer
 • Påvirke hormonsystemet
 • Vejrtrækningsproblemer
 • Forbedre livskvalitet og det åndelige velbefindende
 • Reducere agiteret adfærd, angst, apati og depression hos demente.
 • Forbedre livskvaliteten fysisk, psykisk, eksistentielt, åndeligt og
  socialt hos palliative patienter.

Kilde: Professor Lars Ole Bonde og Professor Hanne Mette Oschner Ridder.

Det som jeg selv har erfaret og oplevet med Sjælens tone hos mine kunder/klienter er bl.a. en dyb afspænding, som holder i flere dage, en bedre søvn, færre smerter, lettelse af depression, midlertidig stop af rystelser ved parkinson, større livsglæde og livskvalitet, indre ro, større selvværd og sidst men ikke mindst en dyb samhørighed og kærlighed mellem to mennesker – uden ord.

Derfor ELSKER jeg at spille på min fløjte for mennesker. Jeg ELSKER at spille mig ind i din sjæl, der ind hvor alt det bløde og smukke findes, der hvor du får kontakt med dit smukke hjerte og mærker kærligheden til dig selv – og andre.

Musik kan være underholdning, og musik kan hele dig på krop og sjæl. Hver ting til sin tid. Hvis du skal af med aggressioner, så vælger du en slags musik, hvis du har smerter, vælger du en anden. Det er det, der er så fantastisk og spændende med musik!

Du kan læse mere om, hvad fløjteheling kan gøre for dig personligt her: https://xn--sjlens-tone-b9a.dk/floejtehealing/. Har du brug for udtalelser om mit virke finder du dem lige her: https://xn--sjlens-tone-b9a.dk/gaestebog/

Er du mere til gruppeenergi og det kæmpe løft, vi kan gøre sammen gennem fløjteheling, så læs med her: https://xn--sjlens-tone-b9a.dk/sjaelens-aarshjul/

Jeg håber dette lille blogindlæg, har givet dig et større indblik i musikkens helende kraft, og du er altid velkommen til at skrive eller ringe, hvis du har spørgsmål omkring Sjælens tone.

Du kan også få mere viden + en GRATIS hjerteåbnende fløjteheling ved at skrive dig op til mit nyhedsbrev her: https://sjaelens-tone.us1.list-manage.com/subscribe?u=7f9e4b65fac1550bf899e51e6&id=6c91d84e20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *