Kan ældre og maniodepressive have gavn af en god jordforbindelse?

Hver dag når jeg mediterer, så starter jeg altid med at skabe en god jordforbindelse. Det er utroligt vigtigt både for mig personligt, men også i det arbejde jeg har, at have begge fødder godt plantet i jorden/gulvet.

Men alle har brug for at have en god jordforbindelse. Både ældre, unge, børn og voksne, ellers kan det give alt for meget uro, drama og usikkerhed på øverste etage.

Som Musik – og livsglædemedarbejder på et plejehjem møder jeg selvsagt både demente, maniodepressive og ældre, som har brug for ro og en god jordforbindelse. For et par uger siden blev jeg bedt om at spille for en kvinde, som ikke kunne finde ro, var meget ked af det og som hele tiden kaldte på personalet, fordi hun ikke ville være alene. De skulle helst sidde ved hendes seng og holde i hånden, for at hun kunne sove middagssøvn, hvilket jo desværre ikke kan lade sig gøre i den daglige pleje. Derfor spurgte de, om jeg ville spille for hende, så hun kunne få en indre ro, og dermed falde i søvn, og få sin middagslur, som hun havde så hårdt brug for.

Mens jeg fulgte hende ind på stuen, lagde jeg mærke til, at hun, især på det ene ben, gik oppe på tåspidserne. Et tegn til mig om, at hun var ret “højt oppe at flyve”, og slet ikke havde jordforbindelse. Derfor startede jeg med at holde hende under fodsålerne med mine healende hænder, og ikke mindst hælene, mens hun lå i sin seng. I starten snakkede hun løs, men jeg valgte at være der i tavshed, så roen kunne sænke sig, og efter ca 5 min sov hun, så jeg nåede slet ikke at spille for hende. En halv time efter havde hun stadig ikke kaldt, hvilket var højest usædvanligt med den tilstand, hun befandt sig i. Ugen efter spillede jeg intuitivt for hende til middagsluren, og her faldt hun også stille og roligt i søvn. På et tidspunkt rakte hun armen op, og sagde: “Du må godt stoppe nu”, hvorefter jeg listede ud, og hun sov i en times tid.

Har du urolige børn, tåspidsbørn eller en ældre, der har svært ved at finde ro, så prøv at holde dine hænder på fodsålerne, og hjælp dem med at skabe jordforbindelse.

Skriv dig op til mit nyhedsbrev, og modtag en fløjtehealing, som også vil give dig jordforbindelse https://sjaelens-tone.us1.list-manage.com/subscribe?u=7f9e4b65fac1550bf899e51e6&id=6c91d84e20

2 kommentarer til “Kan ældre og maniodepressive have gavn af en god jordforbindelse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *