Hjertet glemmer aldrig!

En værdig afsked med sjælsmusik til døende og pårørende

Julen er hjerternes fest, en tid hvor det forventes, at man er fyldt med glæde, men for mange af os er det også en tid, hvor vi mindes, de som ikke er her længere. Vi tænder lys både ude og inde i et forsøg på at fortrænge mørket. Decembermørket som kan føles meget sorgfuldt, måske netop fordi vi helst skal være glade.

For mig personligt er det ikke, fordi jeg går og tænker på min datter hele tiden, men sorgen sidder simpelthen i min krop. Jo jeg registrerer den dato, hvor vi tog på den skelsættende ferie, jeg græder den dag, hun døde og d. 23/12, hvor hun blev begravet. Jeg tænder et lys for hende næsten hver dag i december. Men det som jeg “bare” må erkende år efter år, er, at sorgen sidder i min krop, og jeg kan ikke gøre noget ved det. Den bliver tung og trist, og nogle gange har jeg mange smerter, fordi jeg spænder op over det hele. Når jeg så bliver for træt og stresset, så skal der ingenting til, før tårerne står i mine øjne, og det er også helt i orden.

Hjertet glemmer aldrig!

Vi kan lave alverdens badutspring for at fortrænge sorgen (hvis det virkelig er det, vi ønsker), men vores hjerte glemmer den aldrig. Som barn og ung husker jeg, min farmor fældede en tåre eller to hver eneste jul, når vi gik rundt om juletræet, over savnet af min farfar. Jeg forstod det ikke den gang, men det gør jeg nu. I år er det 17 år siden, min datter døde d. 17/12. Sorgen sidder stadig i min krop, og mit hjerte glemmer det aldrig. Heller ikke selv om jeg i årevis har arbejdet med mig selv, og givet slip på en masse sorg. Det betyder IKKE at hjertet glemmer, men at jeg har et dejligt liv, at jeg kan se alt det fantastiske, som sker i og omkring mig, jeg mærker glæden og jeg ser lyset i tilværelsen! Mit hjertet er åbent, sårbart og stærkt.

Lad os i dag tænde et lys for alle de, der valgte at blive til en engel. Lad lyset minde os om, hver eneste dag at holde hjertet åbent, og glædes over det, der var, det der ER og det som kommer.

På linket herunder spiller jeg en smuk melodi, der hører til Luciadag, og teksten lyder således:

Vi tænder lys
Vi lader kerter skinne
Vi har et mørke
Vi skal overvinde
Lucia Santa Lucia
Vi har et mørke
Vi skal overvinde

Vi tænder lys
I krans og hver en kerte
Vi tænder lys
I både rum og hjerte
Lucia Santa Lucia
Vi tænder lys
I både rum og hjerte

https://www.youtube.com/watch?v=xCLkGcjIcSY&list=UUWPaUlThFEoBqzHS_P6ApIQ&index=7

De hjerteligste hilsner fra Sjælens tone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *