Hvad sker der, når vi ikke får sagt farvel?

Hvad sker der, når vi ikke får sagt farvel til vores kære?

Der kan være flere årsager til, at vi ikke får taget afsked, når døden rammer os. Det kan være et pludseligt dødsfald, der kan være ufred/uvenskab i familien, man kan være ude at rejse, omgivelserne/plejepersonalet glemmer at guide en i en svær tid eller det kan være andre ting.

Men uanset hvad, så er det meget vigtigt at få sagt smukt og kærligt farvel. Både for den døende, men så sandelig også for de efterladte, de der skal leve videre bagefter med sorgen og savnet.

Hvis vi ikke får taget afsked, kan det sætte dybe spor i os, vi kommer måske ikke rigtig videre med livet, der er ligesom et stort hul inden i, en sorg og et savn, som kan være svært at håndtere, og som kan spænde ben for vores egen livskvalitet.

Ved et pludseligt dødsfald får man ikke snakket sammen om alt det der var, om kærligheden, om de hårde tider, om de gode tider, alle historierne, samhørigheden og minderne. Her er et kærligt afskedsritual også meget vigtigt, og her kan musikken være med til at fortælle livshistorien, og på den måde hjælpe de pårørende med at forløse sorgen.

Ved ufred i familien vil den intuitive musik skabe en stemningsfuld, kærlig og nærværende ramme, så uvenskab og gamle mønstre bliver brudt, og de tilstedeværende vil få en fælles smuk oplevelse.

I denne video fortæller jeg om min egen erfaring med ikke at få sagt rigtig farvel – på trods af at det ikke var et pludseligt dødsfald – og hvordan bl.a. musik hjalp mig videre med mit liv.

 

Du kan læse mere om mit afskedsritual her på siden: https://xn--sjlens-tone-b9a.dk/afskedsritual-med-musik/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *